Cât sunt de utile analizele și testele medicale realizate în laboratoarele de specialitate?


Recomandate în general de medici, analizele medicale se fac într-un laborator de analize biologice sau medicale folosind o probă de urină, sânge, salivă, fecale, material seminal, scurgeri albe etc. Ca toate tipurile de analize, acestea sunt extrem de utile în ceea ce privește punerea unui tip de diagnostic cât mai precis. Drept urmare, ori de câte ori simțim că organismul nostru nu funcționează așa cum ne-am dori, este important să știm să ne adresăm unui laborator de analize medicale, de îndată ce doctorul ne-a indicat care sunt testele de care avem nevoie. Deseori ignorate, analizele biologice spun multe despre starea noastră de sănătate, motiv pentru care nu ar trebui să le uităm, ci să le facem cel puțin o dată pe an sau atunci când ne recomandă medicul nostru.

Pentru stabilitatea unui un diagnostic medical corect

Testele medicale pot fi comandate pentru a diagnostica clar o sarcină, o boală sau o infecție. Există cazuri în care analizele medicale nu pot pune diagnosticul unei boli complexe. În acest caz, investigațiile pot determina prezența sau absența unei substanțe în corp, ori perturbarea unui hormon. Prescrierea unei analize medicale este întotdeauna justificată de stările pe care pacientul spune că le are în timpul consultului. Astfel, medicul poate considera că este nevoie să solicite o analiză medicală pentru a stabili mai ușor boala sau infecția cu care acesta se confruntă.

Pentru un tratament cât mai bun

În timpul tratamentului, medicul poate prescrie analize medicale pentru a monitoriza pacientul și evoluția stării de sănătate. Analizele medicale efectuate în perioada în care pacientul se află sub medicamentație îi permit doctorului să afle dacă tratamentul este eficient, dacă sunt lucruri de îmbunătățit sau dacă acesta trebuie schimbat. Pentru bolile cronice, funcționarea organelor este analizată pentru schimbarea medicamentelor. Atunci când vorbim deja despre afecțiuni complexe, sunt necesare mai multe analize, pentru a vedea dacă pacientul tolerează tratamentul sau dacă corpul său este capabil să primească o anumită doză sau un tip de medicament. De asemenea, acestea facilitează determinarea posibilelor alergii, pentru ca perioada de recuperare să fie mai bine gestionată.

De ce ne cer medicii deseori analize medicale?

Există multe motive pentru care medicii prescriu realizarea de analize medicale pacienților lor. Fără teste medicale, este imposibil să se găsească patologia exactă a pacientului. Prin urmare, înainte de a prescrie medicamente unei persoane, trebuie făcut un diagnostic complet al bolii și al corpului, tocmai pentru a prescrie un tratament cât mai eficient, care să dea rezultate în timp util.

Dacă doriți să vă adresați unui laborator de analize medicale profesionist, apelați cu încredere la serviciile Protest Diagnostic!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *