În 2022, descoperă Praga și frumusețile sale


Praga este bijuteria Republicii Cehe și unul dintre cele mai bune orașe bogate din punct de vedere arhitectural din lume. Cunoscut și sub denumirea de „Orașul celor o mie de turle”, această bijuterie este ascunsă în inima orașului european și servește ca un centru cultural și economic important pentru această parte a Europei. Astfel, dacă doriți să mergeți într-un city break în Praga, este într-adevăr o alegere bună și inspirată.

Moștenirea arhitecturală regală a acestui oraș datează de mai bine de 1000 de ani și reflectă istoria Boemiei de la perioada neoclasică până la cea modernă. Puteți găsi o multitudine locuri de vizitat în Praga, variind de la frumoasele biserici cu cupolă, turnuri vechi și castele, datorită stilurilor de arhitectură gotic, baroc, renascentist și Art Nouveau care domină orașul, care vă vor lăsa cu siguranță plăcut impresionați.

Ghidul de supravietuire al travelatorului: PRAGA | Travelator

Dacă faceți un city break în Praga, ar fi bine să vedeți cele mai bune obiective turistice și atracții din acest oraș fascinant, astfel încât să vă puteți planifica mai bine itinerarul. Găsiți locuri fermecătoare care să se potrivească tuturor necesităților și dorințelor, indiferent de interese și grupe de vârstă.

Așadar, iată cele mai interesante locuri pe care le-ați putea vizita dacă urmează să plecați într-un city break în Praga. Acestea sunt doar câteva obiective turistice pe care le puteți vedea dacă ajungeți în capitala Cehiei, așa că, ați face bine să le bifați pe toate.

Podul Carol – Un pod gotic de piatră

Castelul Praga – Cel mai mare complex medieval din Europa

Muzeul Național – cea mai importantă instituție muzeală cehă

Piața Wenceslas – Centrul Comunităților de Afaceri și Culturale

Clementnum și Biblioteca Națională – Loc pentru multe concerte și evenimente

Casa Municipală – Exemplu de Artă Nouveau

Biserica Maicii Domnului dinainte de Tyn – Morminte și picturi ale stilului baroc

Galeria Națională – Prezintă colecții de artă celebre

Grădina Zoologică din Praga – Cele mai mari parcuri zoologice din lume

Kutna Hora – Martor al arhitecturii spectaculoase

Piața Orașului Vechi – Piața istorică

The Lennon Wall – Graffiti colorați, versuri și multe altele

Dancing House – Cele mai fotografiate atracții din Praga

Mănăstirea Strahov – Pentru iubitorii de artă

Unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Praga, Podul Carol se află în fruntea listei de vizitat obligatoriu a oricărui vizitator din Praga. Este un pod vechi de piatră gotic care unește Orașul Mic și Orașul Vechi și este cel mai recunoscut pod din întreaga Europă. Construit sub supravegherea arhitectului Petr Parler, acest pod este destul de renumit pentru statuile sale vechi ale Sfântului Suveran Roman Carol al IV-lea și al celui mai venerat sfânt al țării, Ioan Nepomuk. Aici vă puteți  fotografia împreună cu frumusețea clădirilor din zonă, iar momentul va rămâne o amintire prețioasă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *