La ce să vă așteptați după un implant dentar rapid?


Chirurgia cu implant dentar rapid este o procedură care înlocuiește rădăcinile dentare cu șuruburi de metal, care înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți artificiali care arată și funcționează la fel ca cei reali. Chirurgia cu implant dentar rapid  poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau la lucrările care nu se potrivesc bine celelalte tehnici stomatologice și poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor naturale a dinților nu permite construirea protezelor dentare sau înlocuirea dinților.

Modul în care se efectuează operația cu implant dentar rapid depinde de tipul de implant și de starea osului maxilar. Chirurgia implantului dentar poate implica mai multe proceduri. Beneficiul major al implanturilor este suportul solid pentru dinții tăi,  un proces care necesită ca osul să se vindece în jurul implantului. Deoarece această vindecare osoasă necesită timp, procesul poate dura multe luni.

Implanturile dentare rapide sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, unde servesc drept rădăcini ale dinților lipsă. Deoarece titanul din implanturi fuzionează cu osul maxilarului, implanturile dentare rapide nu vor fi incomode, nu provoacă leziuni osoase, așa cum ar putea face protezele dentare.

Deoarece implanturile dentare rapide necesită una sau mai multe proceduri chirurgicale, trebuie să aveți o evaluare amănunțită pentru a vă pregăti pentru proces, inclusiv:

  • Examen stomatologic cuprinzător. Este posibil să aveți radiografii dentare și imagini 3D și aveți modele făcute după dinții și maxilarul dumneavoastră.
  • Revizuirea istoricului dumneavoastră medical. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice afecțiuni medicale și despre orice medicamente pe care le luați, inclusiv medicamentele și suplimentele eliberate fără prescripție medicală. Dacă aveți anumite afecțiuni cardiace sau implanturi ortopedice, medicul dumneavoastră vă poate prescrie antibiotice înainte de operație pentru a ajuta la prevenirea infecției.
  • Plan de tratament. Adaptat situației dumneavoastră, acest plan ia în considerare factori precum câți dinți trebuie înlocuiți și starea osului maxilar și a dinților rămași.

Pentru a controla durerea, opțiunile de anestezie în timpul intervenției chirurgicale includ anestezia locală, sedarea sau anestezia generală. Discutați cu specialistul dumneavoastră stomatologic de la Clinica Stoma Urgent toate detaliile cu privire la  care opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastră. Echipa noastră de îngrijire dentară vă va oferi toate detaliile legate de mâncarea și băutura pe care aveți voie să le consumați înainte de operație, în funcție de tipul de anestezie pe care o aveți. Dacă veți avea parte de tratamente sedare sau anestezie generală, pașii vor fi regândiți și atunci trebuie să vă plănuiți chiar câteva zile de concediu.

Întregul proces poate dura multe luni de la început până la sfârșit. O mare parte din acest timp este dedicat vindecării. În funcție de situația dumneavoastră, de procedura specifică efectuată sau de materialele folosite, anumite etape pot fi uneori combinate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *